Навиците ни са сред важните неща, които ни оформят като

...
Навиците ни са сред важните неща, които ни оформят като
Коментари Харесай

5 навика, които ще направят живота ви по-хубав

Навиците ни са измежду значимите неща, които ни оформят като персона. Тези от тях, които са потребни, могат да ни насочат в вярната посока и да създадат живота ни по-смислен и прекрасен. В блога на LinkedIn се показват шест навика, които е добре всеки да има. Ето кои са те:

1. Избягвайте хората, които ви въздействат отрицателно.

Винаги ще има „ разрушителни “ хора, които ще намират метод да ви влязат под кожата и да останат там за дълго време. Всеки път, когато усетите, че мислите за прочут или сътрудник, който кара кръвта ви да кипне, помислете за някой различен, за който сте признателни, че е част от вашия живот.

2. Ценете това, което към този момент имате.

Благодарността е от основно значение за щастливия живот. Богатството, блясъка, приключенията и бързите коли не могат да се сравнят с удоволствието от сегашния миг и благодарността за към този момент притежаваното.

3. Приемете, че може да се неуспехите.

Склонни сме да се паникьосваме и да замръзваме на едно място, когато е време да стартираме нещо ново, тъй като знаем, че концепциите ни не са съвършени и че това, което ще създадем, може да не е доста положително. Как обаче може да реализираме нещо велико, в случай че не стартираме работа и не позволим на нашите хрумвания да се развият?

4. Научете се да казвате " не ".

Когато е верният миг да кажат „ не “, прочувствено интелигентните хора заобикалят изречения като „ не мисля, че мога “ и „ не съм сигурен “ и дават безапелационен отвод, който не остава място за съмнение. Отказът от поемането на нов ангажимент ви оказва помощ да запазите фокуса си върху актуалните си задания и да дадете всичко от себе си, с цел да ги извършите сполучливо.

5. Поставайте си реалистични цели.

Големите и амбициозните цели могат да бъдат извънредно вдъхновяващи, до момента в който не се неуспехите изцяло и не останете единствено с отчаяние и възприятие за виновност. Това не значи да не си поставяте високи цели, които ви провокират да станете по-добри, а да се придържате към границите на действителността.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР