Навиците на заможните хора се промениха драстично по време на

...
Навиците на заможните хора се промениха драстично по време на
Коментари Харесай

Нова мода: Богаташите замениха луксозните хотели с яхти

Навиците на заможните хора се трансформираха фрапантно по време на пандемията от ковид и производителите на яхти означиха внезапен растеж в търсенето на стоките си. Секторът в Турция се стреми да доближи рекорден експорт от $1,7 милиарда през 2022 година съобщи специалист.

 Анадолска организация

„ Търсенето на турски мега и по-малки яхти скочи през последните три години “, сподели Джем Севен, началник на Турската асоциация на експортьорите на кораби, яхти и морски услуги (GYHİB), пред всекидневника Милийет.

Според данни, получени от Севен, цената на износа на турски морски кораби е била $1 милиард през 2019 година преди пандемията от ковид.

Поради търсенето цифрата скочи до $1,3 милиарда през 2020 година и $1,6 милиарда през 2021 година

„ През първите седем месеца на тази година изнесохме плавателни съдове на стойност $722 милиона. Целта за 2022 година е $1,7 милиарда “, добави той.

Севен гордо показа, че Турция изнася морски кораби в към 133 страни по света, мега яхтите са отпред в листата на изнесените плавателни съдове.

Останалата част от листата включва „ риболовен лодки, влекачи, фериботи, спомагателни кораби и арктически морски кораби “.

„ Пандемията промени стила на отмора на богатите хора. Те избират да прекарват времето си на яхтите си, вместо да се настаняват в първокласни хотели “, сподели Севън и добави, че този нрав е нараснал търсенето на произвеждане на турски яхти.

 Анадолска организация

Експертът също по този начин подсети, че турските компании за яхти ще популяризират своите артикули на идното ревю за яхти в Монако, SMM Хамбург Експо и Norfishing Expo в Норвегия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР