Навикът на Полша да използва въглища става все по-скъп и

...
Навикът на Полша да използва въглища става все по-скъп и
Коментари Харесай

Полша залага на въглищата в обозримо бъдеще

Навикът на Полша да употребява въглища става все по-скъп и замърсяващ , само че домакинът на световната среща за климата COP24 не гори от предпочитание да скъса със своето " черно злато " и главен източник на сила, отбелязва " Франс прес ".

Големите и по-малките градове в Полша са измежду най-замърсените в Европа , потънали в смог през по-студените месеци на годината поради всеобщото потребление на въглища, най-много нискокачествени, за отопление.

 Предупреждават за домино резултат от климатичните промени и заличаване на живота
Предупреждават за домино резултат от климатичните промени и заличаване на живота

Бъдещето на живота на Земята не наподобява розово

Европейската организация по околна среда упреква замърсяването на въздуха за към 50 000 преждевременни смъртни случая годишно и безчет случаи на респираторни болести и други признаци в страната членка на Европейския съюз, чието население е 38 млн. души.

Понастоящем тя употребява въглища, с цел да посрещне 80 % от енергийните си потребности , а към 82 000 души работят във въглищния бранш.

Решителни и обществено мъчителни ограничения евентуално ще са нужни да бъдат взети от Полша, с цел да извърши уговорките си за понижаване на излъчванията, поети с Парижкото съглашение за климата, което има за цел да ограничи световното стопляне.

 Тръмп разгласи преустановяване на войната против въглищата
Тръмп разгласи преустановяване на войната против въглищата

Съединени американски щати са благословени с изключителното енергийно обилие

За да реализира тези цели, Полша би трябвало да понижи потреблението на въглища в производството на сила до 39 % към 2030 година, акцентира Ян Витайевски-Балтвилкс, който е специалист в Института за структурни проучвания, чието седалище е във Варшава.

Европейският съюз разгласи в сряда още по-амбициозен проект за понижаване на излъчванията и да направи Общността въглеродно неутрална до 2050 година

Но единствено дни по-рано Варшава разкри, че макар че възнамерява да понижи въглеродните излъчвания с 30 % до 2030 година спрямо 1990 година, тя въпреки всичко ще употребява въглища, с цел да посреща 60 % от потребностите си от електричество след 12 години.

 2015, 2016, 2017, 2018 - най-горещите години в историята
2015, 2016, 2017, 2018 - най-горещите години в историята

Ние сме последното потомство, което може да спре стоплянето

Полша възнамерява да пусне първата си атомна електроцентрала през 2033 година, като по-късно счита да построи още пет АЕЦ, дружно с вятърни паркове край крайбрежията си на Балтийско море. Възнамерява се въглищата да съставляват под 30 % от производството на електричество към 2040 година

Делегации от близо 200 страни ще бъдат в полския град Катовице през идната седмица за конференцията за климата COP24, целяща възобновяване и усилване на Парижкото съглашение и ограничение на световното стопляне.

Полското държавно управление на дяснопопулистката партия " Право и правдивост " има очевидно желание към дълготрайно потребление на въглищата, което повдигна въпроси дали то е съществено по отношение на ограничението на парниковите излъчвания .

 Нов връх на изхвърлените парникови газове в атмосферата
Нов връх на изхвърлените парникови газове в атмосферата

Климатичните промени ще имат все по-разрушителни въздействия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР