Науката и технологиите продължават да се развиват и все повече

...
Науката и технологиите продължават да се развиват и все повече
Коментари Харесай

Къде можем да видим изкуствен интелект

Науката и технологиите не престават да се развиват и от ден на ден да ни изненадват. Изкуството също. И в случай че си мислим, че и трите дружно не могат да се съчетаят в композиция, лъжем се. Ето го и доказателството.
 Болкоуспокояващият имплант и по какъв начин работи той
Имплантът с болкоуспокояващ резултат, който сътвориха учените

Как работи той

В България към този момент за втора поредна година се организира един фестивал, чиято цел е тъкмо това - да ни убеди, че просвета и изкуство могат да приказват на един език, и то на напълно понятен подобен и за всеки.

Европейският мултижанров фестивал " Театър на чудесата " 2022 се завръща за втори рунд от 27 до 30 октомври в РЦСИ Топлоцентрала. Организаторите му дават обещание, че тази година са надминали себе си, включвайки още по-богато наличие и известни интернационалните посетители.

Софиянци и гости на града ще бъдат въвлечени в настоящи за актуалното световно общество тематики, разказани на езика на науката и изкуството.
 Снимка 592511

Ще можем да се докоснем и тестваме онлайн неестествен интелекти ще имаме късмет да се включим в полемика за постмодерната медийно-информационна среда и методите, по които тя ни манипулира. А за запалените фенове на научния storytelling пък е планувано практическо ателие.

Всичко това обаче са единствено част от тематиките в тазгодишното издание на " Театър на чудесата ". За десерт споделяме един от акцентите в програмата.
 Снимка 592512

Още през днешния ден, от 20:30 ч. в зала 2 на Топлоцентрала ще се играе неподготвено театрално шоу, изпълнено с технологии и съдържащо теоретичен опит онлайн. Представлението е наречено Improbotics и в него взе участие автентичен чатбот, основан на изкуствен интелект. Той ще се опита да се показа като човек, до момента в който за публиката ще има занимателно предизвикателство. Какво е то феновете, които ще бъдат също и участници, ще могат да схванат на самото събитие.

" Театър на чудесата " 2022 е проведен от " Арте Урбана Колектив " в партньорство с RATIO и е част от европейска мрежа от фестивали, отдадени на съдействието сред хора на изкуството и науката.
 Странните неща в човешкото тяло, които даже медицината мъчно съумява да изясни
11 нещата, с които човешкото тяло ще ни изненада

За които и науката не е безапелационна

" Театър на чудесата " 2022 е от 27.10. (четвъртък) до 30.10. (неделя) в РЦСИ Топлоцентрала.

Пълна стратегия, имена на гостите на фестивала, както и билети, има.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР