Научно-фантастичният епос Дюн на Дени Вилньов влиза в състезанието на

...
Научно-фантастичният епос Дюн на Дени Вилньов влиза в състезанието на
Коментари Харесай

Дюн ще се бори за Оскар в цели 14 категории

Научно-фантастичният епос " Дюн " на Дени Вилньов влиза в надпреварата на премиите " Оскар " в цели 14 категории. Това стана ясно, откакто продуцентското студио Warner Bros разгласява на уеб страницата си всички номинации, за които ще се състезава с дълго чаканото заглавие.

" Дюн " към този момент се прицелва в основни оценки. Сред тях са тези за най-хубави филм и режисьор. Продукцията ще се бори още за самопризнание за приспособен сюжет, артист в основна роля (номинирания за " Оскар " през 2017 година Тимъти Шаламе), поддържащи актьори (и в двата пол аплайват няколко звезди като Айзък, Ребека Фъргюсън, Дейв Батиста, Джейсън Момоа, Стелан Скарсгард и др.), операторско майсторство, саундтрак (Ханс Цимер), костюми, грим и прическа, звуков монтаж, образни резултати и така нататък

Предложенията, отправени към Американската кино академия, несъмнено, не подсигуряват номинациите на " Дюн ", макар че най-вероятно заглавието ще получи късмет в най-малко няколко от категориите.

Предполага се, че продукцията ще може да се бори за топ оценката за най-хубав филм, за режисьор и актриса в поддържаща роля в лицето на Фъргюсън. Дали тези прогнози ще се осъществен обаче занапред следва да разберем.

Американската киноакадемия ще разгласи номинациите си на 8 февруари, 2022 година Церемонията по връчването на влиятелните призове ще се състои на 27 март.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР