Научните инструменти на космическия апарат ОСИРИС-РЕКС, който през 2018 г.

...
Научните инструменти на космическия апарат ОСИРИС-РЕКС, който през 2018 г.
Коментари Харесай

ОСИРИС-РЕКС тества оборудването на борда, прати първи снимки

Научните принадлежности на галактическия уред ОСИРИС-РЕКС, който през 2018 година би трябвало да се приближи до метеорит, бяха задействани и изпратиха първите си фотоси.

През 2018 година ОСИРИС-РЕКС (OSIRIS-REx – Origins, Spectral Interpretation, Resource Identificatiom, Security-Regolith Explorer), който бе изстрелян през септември т.г., ще стигне до метеорита Бену – парче канара с диаметър 500 метра, и ще вземе проби от повърхността му.

НАСА извърши поредност проби, с цел да ревизира действието на 5-те съществени инструмента на апарата, както и на камерите му. Резултатите демонстрираха, че действието на всички уреди е обикновено. За пръв път се прибегна до потребление на системата от три камери OCAM (OSIRIS-REx Camera Suite). Те следиха звезди в съзвездието Бик, което се намира на север от съзвездието Орион. Камерите действаха съвършено по време на теста и направиха фотоси, които бяха получени от включващата три параболични антени система за проучване на далечния космос „ Дийп спейс нетуърк “.

Камерите ще бъдат употребявани и за установяване траекторията на галактическия уред. След като той се приближи до своята цел, ще бъдат направени фотоси с висока резолюция, на които се вижда повърхността на Бену.

Успешно бяха тествани и останалите принадлежности, по-специално TAGSAM (Touch and Go Sample Acquisition Mechanism), който ще вземе проби от повърхността на метеорита. (БТА)

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР