Научна експедиция под британско ръководство, документираща промените в дълбините на

...
Научна експедиция под британско ръководство, документираща промените в дълбините на
Коментари Харесай

Научна експедиция осъществи историческо излъчване на живо от подводница в океана

Научна експедиция под английско управление, документираща измененията в дълбините на Индийския океан, излъчи първото си видео с телевизионно качество онлайн от двуместна подводница, съобщи Асошиейтед прес.

Началото на научната активност на експедицията "Нектън " край Сейшелските острови е придружено от мусонни стихии и свирепи подводни течения.

Първото й лъчение онлайн е осъществено от дълбочина 60 метра. Предишни живи излъчвания от океанските дълбини са реализирани посредством оптичен кабел. При настоящето лъчение е употребена усъвършенствана безжична технология.

Мисията на научната експедиция "Нектън " е да разкрие тайните на едва изучения Индийски океан, като събраните данни ще бъдат употребявани за подкрепяне на ограниченията за отбрана и запазване.

Последните сведения за подводните течения в този район, да вземем за пример, датират от 1882 година, отбелязва ръководителят на задачата Оливър Стийдс.

В качеството си на единствената новинарска организация, която си сътрудничи с учените от експедиция "Нектън ", Асошиейтед прес ще предложи видеа от изследователска активност на дълбочина до 300 метра край Сейшелските острови в двуместни подводници, търсенето на подводни планински вериги, подмолни фрагменти от живота на борда, изявленията с откриватели и въздушни фрагменти от задачата.

Седемседмичната експедиция се чака да продължи до 19 април.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР