Национално шествие в подкрепа на малтретираното с макетно ножче 18-годишно

...
Национално шествие в подкрепа на малтретираното с макетно ножче 18-годишно
Коментари Харесай

Национален протест в подкрепа на малтретираното 18-годишно момиче от Стара Загора

Национално шествие в поддръжка на измъчваното с макетно ножче 18-годишно момиче се организира пред правосъдните покои в София, Стара Загора и в още редица градове на страната. Демонстрацията в София е бъде под наслов " Няма да мълчим. Стоп на геноцида над дамите! ". Организатори са организацията колектив " Феминистки мобилизации " и жители, възмутени от насилието, само че и от бездушното решение на Окръжния съд в Стара Загора. 

Хората издигат плакати " Нито една повече! ", " Насилието не е фамилна полезност ", " Насилието над дами е над всички ".

Сред настояванията за оставка на арбитър Татяна Гьонева от Окръжния съд Стара Загора, която постанови, че момичето е с лека телесна щета и пусна Георги Георгиев на независимост, макар че това е третата му сходно нарушение. Те упорстват и за законови ремонти, с които " съкровен сътрудник " да се третира наедно със брачен партньор, с цел да може жертвата да предстои на отбрана съгласно Закона за отбрана от домашно принуждение.

Към момента е спряно придвижването на трамваи и коли сред улиците " Алабин " и площад " света Неделя ".

Засега не се планува шествие, само че уредниците на изключват да има такова. 

В взаимозависимост от реакцията на институциите ще преценяват дали ще имат и други акции и през идващите дни.



По-рано през днешния ден Районният съд в Стара Загора наложи най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " за посочения за причинител на действието - 26-годишния охранител Георги Георгиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР