Национално правителство с хоризонт 1 година е предложил правосъдният министър

...
Национално правителство с хоризонт 1 година е предложил правосъдният министър
Коментари Харесай

Янаки Стоилов предложи национално правителство за 1 година

Национално държавно управление с небосвод 1 година е предложил правосъдният министър Янаки Стоилов на пленума на Българска социалистическа партия, който проучва резултатите от изборите и би трябвало да дефинира позицията на социалистите за кабинет на ИТН. Това оповестиха за „ Стандарт ” участници в съвещанието.

„ Ако са ни приели като мощна съпротива, нямаше да имаме тези резултати “, декларирал Стоилов. По думите му стремежът на Българска социалистическа партия би трябвало да бъде да се образува някакъв вид национално държавно управление, което по опция не приема решения, които предопределят по-нататъшните благоприятни условия за политика в България.

 „ Това го виждам посредством по-конкретно формулиране на неговите задания, към относително лимитирани задания, които би трябвало да извърши и които няма да провокират огромни различия сред партиите, които го поддържат и да заявим на политическо равнище, че това държавно управление не може да има задания, надхвърлящи една година. Едва откакто се види по какъв начин то се е справило с тези задания, неговият мандат може да бъде удължен през Народното събрание или, в случай че се постанова, през нови избори “, обяснил тезата си Стоилов.

Според него нови избори в този момент са неподходящи и за Българска социалистическа партия, и за страната. „ Поради тази причина ние можем да покажем всъщност за какво не слагаме някои от нашите отличителни цели “, добавил той.

Относно политиките на Българска социалистическа партия Стоилов декларирал: „ Ако Българска социалистическа партия е партия на труда, то ние би трябвало да се грижим най-вече за хората, които имат най-дълъг трудов стаж, а не общо на някаква среда хора, които имат ниски приходи. Защото част от хората, които имат ниски приходи, е тъй като не са работели задоволително. Не видяхме ли на изборите, че ние сме се отдалечили и по-голямата част от дейното население изобщо няма нищо общо със социалистическата партия, която претендира, че е негов представител “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР