Националният център за киберсигурност на Обединеното кралство (NCSC), в сътрудничество

...
Националният център за киберсигурност на Обединеното кралство (NCSC), в сътрудничество
Коментари Харесай

Лондон видя руски зловреден софтуер, който атакува Аndroid-устройства на украинската армия

Националният център за киберсигурност на Обединеното кралство (NCSC), в съдействие с интернационалните сътрудници, разгласява отчет на 31 август 2023 година, който разкрива активна кибер-кампания против мобилни устройства с Android, употребявани от украинската войска, излиза наяве от ежедневния отчет на английското военно разузнаване.

Според отчета, зловредният програмен продукт, наименуван Infamous Chisel, е създаден от съветската група за кибер-заплахи, известна като Sandworm. NCSC по-рано приписа дейностите на Sandworm към Главния център за специфични технологии (GTsST) на Главното разследващо ръководство (ГРУ) на съветския общоприет щаб.

Infamous Chisel разрешава непрекъснат достъп до компрометирани Android устройства, употребявани от украинската войска, като също по този начин извършва сравнение и ексфилтриране на данни. Заразеният програмен продукт цели приложения, които се употребяват в украинската войска, и доста евентуално е употребен за кражба на сензитивна военна информация. Тази интензивност акцентира продължаващата приложимост на кибер-способности от страна на Русия, в поддръжка на нейното навлизане в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР