Слуховете, че започващия след няколко дни Ролан Гарос ще е

...
Слуховете, че започващия след няколко дни Ролан Гарос ще е
Коментари Харесай

Надал ще бъде част и от сезона на трева, подаде заявка за едно последно сбогом с Уимбълдън

Слуховете, че започващия след няколко дни " Ролан Гарос " ще е последният шампионат на Рафаел Надал бяха завършени, откакто " Уимбълдън " разгласява листата си с участници.

За изненада на всички измежду деклариралите присъединяване попада името на Рафаел Надал, който е в своята последна година като професионален тенисист.

В продължение на месеци всички диалози към дребното мачове и шампионати на Матадора са свързани най-вече с клей настилката, както и с идната Олимпиада в Париж.

Сезонът на трева не фигурираше по никакъв метод в сметките, само че явно Надал е решил да си вземе уместно последно довиждане със " свещената трева ".

Не е загадка, че " Уимбълдън ", а и като цяло затревените кортове не са обичаните места за тенис на Матадора. Той въпреки всичко има две трофеи от този шампионат, като ги завоюва през 2008-а и 2010-а.

От 2019-а насам обаче той взе участие единствено в едно издание на " Уимбълдъб ", Това се случи през 2022-а, последната мощна година на Надал в тениса, когато той съумя да доближи до полуфиналите, само че се отдръпна от полуфиналната си борба против Ник Кирьос поради травма.

Със сигурност решението на Надал да се включи в " Уимбълдън " тази година изненадва мнозина, само че въпреки всичко основен фактор може да се окаже и това по какъв начин ще се развие " Ролан Гарос " за него.

Ясно е, че точно алените кортове в Париж са главната цел на Матадора за положително показване и опит да се допре до най-високото равнище, колкото и мъчно да наподобява това на този стадий.

И не приказваме единствено за алените кортове на Париж по време на " Ролан Гарос ", а също по този начин и на Олимпиадата, където Надал изяви предпочитание да взе участие в двойка дружно с младия си съотечественик Карлос Алкарас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР