Националният треньор на Швейцария Владимир Петкович обяви списък от 23-ма

...
Националният треньор на Швейцария Владимир Петкович обяви списък от 23-ма
Коментари Харесай

Петкович обяви групата за мачовете с България, Литва и Финландия

Националният треньор на Швейцария Владимир Петкович разгласи лист от 23-ма играчи за трите мача, с които ще започва акцията им за Мондиал 2022. Началото на мачовете за швейцарците стартира с гостуването в София против България в четвъртък (25 март). Следващите противници са Литва (неделя, 28 март, 20:45) и Финландия (сряда, 31 март, 20:45) в Санкт Гален.

20 от всичките 23-ма футболисти, които е селектирал Петкович, са били част и от последните мачове от 2020-а година. Така Швейцария ще извади тим, който има много сериозна процедура дружно и футболистите се познават добре.

Медиите в алпийската страна означават, че има трима играчи, които се завръщат в отбора. За първи път от ноември 2019-а ще бъде възобновеният полузащитник Денис Цакария (Борусия Мьонхенгладбах). Вратарят Йонас Омлин (Монпелие, Фр) и бранителят Кевин Мбабу (Волфсбург) се завръщат в тима. Междувременно треньорът разгласи, че Фабиан Шер и Ренато Щефен са контузени и това е повода да не попадат в листата му.

„ Осем мача в квалификациите за Световното състезание и присъединяване на Европейското състезание прави годината цялостна с страсти за нас, само че дано гледаме събитията едно по едно “, съобщи Петкович.

По мотив първите дуели от Група С против България и Литва той съобщи:

„ Искаме да стартираме тази подготовка за Световно състезание с позитивни резултати. Победата първоначално може да окаже позитивно въздействие върху хода на акцията и да проправи пътя към финалите. Искаме да спечелим, само че имаме нужното почитание и към двата противника “, добави експертът.

Петкович добави, че с двата контролни мача, които към този момент са доказани преди началото на Евро 2021, календарът на отбора към този момент е цялостен. Преди да замине за финалния кръг, Швейцария ще вземе присъединяване в два теста- всеки от тях в Санкт Гален. Очаква се отборът на Владимир Петкович да се изправи против Съединени американски щати на 30 май и против Лихтенщайн на 3-и юни. Началните часове за момента обаче към момента не са конкретизирани.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР