Националният селекционер на България Красимир Балъков коментира предстоящата квалификация за

...
Националният селекционер на България Красимир Балъков коментира предстоящата квалификация за
Коментари Харесай

Балъков: Чака ни изключително тежък мач, трябва да сме по-добри във всичко

Националният селекционер на България Красимир Балъков разяснява идната подготовка за Евро 2020 против Косово. Специалистът показа упованията си за извънредно тежък мач. Той добави, че „ трикольорите “ би трябвало да са по-добри във всяко отношение, съпоставено с миналото посещение на Чехия (1:2).

България приема Косово в понеделник (10 юни) от 21:45 часа на Националния стадион „ Васил Левски “. Преди мача страната ни заема четвъртото място в квалификационна група „ А “ с актив от 2 точки.

„ Отборът на Косово обикновено да е по-различен, само че общо взето играят актуален футбол. Имат вратар, играещ доста добре с крайници. Познавам добре треньора им, работили сме в Швейцария. Много е изобретателен. Мачът ще бъде извънредно тежък. Ние би трябвало да играем офанзивно и да търсим гола “, стартира Балъков.

„ Не беше същия мач, който играха с нас в Косово. Нямат боязън, не се тормозят да играят в противниковата половина и да вършат преса. Имат качествени играчи, освободени са. За разлика от нас, при тях каквото и да създадат е добре пристигнало за тях “.

„ Във всичко би трябвало да сме по-добри. Винаги мисля върху градивната рецензия от медиите, несъмнено с право някои от рецензиите след мача с Чехия. Ние добре знаем какво сме правили добре и какво зле. Ще се опитваме да поправяме грешките – да имаме повече предпочитание в средата на терена, да търсим повече топката, да бъдем по-агресивни в следващи позиции, да печелим повече единоборства и да сме по-хладнокръвни пред вратата на противника “.

„ Казах, че желая нова идея. Това не става за ден или седмица. Много информация за малко време дадохме на играчите, само че ние ще е преработваме преди всеки мач. Имаме разнообразни разновидности за игра. Невинаги се получава, нека в този момент стане и най-важното е да спечелим 3-те точки “.

„ Логично е да търсим лека прохлада в тима. Чакаме да мине тази подготовка. Имахме малко време за възобновяване. Дано всички са здрави и след тренировката ще преценяме какво е физическото положение на игралите. Имам решения в главата си, само че твърдите решения ще вземем на следващия ден “, разяснява за край Балъков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР