Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе извънредно заседание във

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе извънредно заседание във
Коментари Харесай

Цените на електроенергията ще обсъжда на извънредно заседание Националният съвет за тристранно сътрудничество


Националният съвет за тристранно съдействие ще организира изключително съвещание във вторник, 8 януари, в Гранитна зала на Министерския съвет. Заседанието е по искане на синдикатите и ще разисква цените на електрическата енергия на свободния пазар.

В декларация до държавното управление в края на декември КНСБ изрази паника от повишаването на цените на тока за промишлеността и предложи приемане на незабавен комплекс от ограничения за отбрана на популацията от спекулативно повишаване на съществени артикули в разгара на зимата. Работодателите от своя страна също предизвестиха за повишаване на съществени артикули поради по-високите цени на електрическата енергия.

Цените на електрическата енергия на свободния пазар бяха в основата и на среща на министъра на енергетиката Теменужка Петкова с бизнеса и представители от българския енергиен бранш. В рамките на полемиката в министерството от БНЕБ осведомиха, че междинната цена в сегмента „ Пазар Ден напред “ от началото на годината е било за страната ни към 40 евро, при 45 евро в Румъния, 50 евро в Унгария и 60 евро в Гърция.
Цената на електрическата енергия на борсата бе разисквана и в границите на комисията по енергетика към Народното събрание

Заседанието на тристранката през днешния ден е свикано според член 9, алинея 3 от Правилника за организацията и активността на препоръките за тристранно съдействие, по отношение на получена декларация от Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) с искане за осъществяване на изключително съвещание на Съвета, на което да се обсъдят тематики от енергийния бранш, прецизират от държавния пресцентър.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР