Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе извънредно заседание онлайн,

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе извънредно заседание онлайн,
Коментари Харесай

Тристранката заседава онлайн по антикризисните мерки

Националният съвет за тристранно съдействие ще организира изключително съвещание онлайн, оповестява Българското национално радио. Ще бъдат разисквани оферти на бизнеса и синдикатите за спомагателни антикризисни ограничения, както и мненията на отрасловите министерства по тях. Сред тематиките ще бъде и смяната в размера на компенсациите за безработица.

Синдикалните и работодателските организации упорстват да има втори пакет от социално-икономически ограничения в рецесията. По предложение на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) обществените сътрудници ще разискват тематиката за злоупотреби с паричните компенсации за безработица. Според работодателската организация проблем са компенсациите, които завръщащите се у нас хора след работа в чужбина получават за сметка на бюджета на Националния застрахователен институт. Често те са по-големи от възможна заплата, която биха получавали вя България.

От асоциацията акцентират, че в обособени области на страната - главно Кюстендилска, Смоленска и Благоевградска област, се е трансформирала в всеобщо събитие така наречен британска безработица. Работодателската организация упорства и за осъществяване на спецакции по места от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за улавяне на работещи на сиво безработни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР