Националният съвет на Словашката република гласува вот на недоверие към

...
Националният съвет на Словашката република гласува вот на недоверие към
Коментари Харесай

Падна правителството в Словакия

Националният съвет на Словашката република гласоподава избор на съмнение към държавното управление на Едуард Хегер (OĽANO). 78 от 102 присъстващи депутати гласоподаваха " за " рухването на държавното управление, 20 бяха срещу, а двама се въздържаха, съобщи словашката организация TASR, представена от БГНЕС. Преди гласуването депутатите от OĽANO напуснаха залата.

Предложението за избор на съмнение към държавното управление беше импортирано от опозиционната партия SaS.

Днес министърът на финансите Игор Матович (OĽANO) предложи оставката си, в случай че SaS отдръпна подписите си под вота на съмнение и поддържа бюджета.

Лидерът Ричард Сулик съобщи в пленарната зала по време на дебатите, че може да си показа вярно и свястно възобновяване на държавното управление единствено след разпад на настоящето. Той приказва и за опцията за предварителни избори или за служебно държавно управление.

Националният съвет е дал своя вот съмнение към държавното управление два пъти в досегашната история на самостоятелна Словакия.

На 14 март 1994 година Народното събрание за първи път в профил от служба министър-председателя Владимир Мечиар, като по този метод изрази съмнение и към второто му държавно управление.

Вторият път, когато държавното управление на Ивета Радичова не получи поддръжка, беше на 11 октомври 2011 година, когато министър-председателят съчета вота на доверие с гласуването на законопроекта за еврото.

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР