Националният съвет на Движение Да, България взе решение, с което

...
Националният съвет на Движение Да, България взе решение, с което
Коментари Харесай

„Да, България“ се разграничава от общинските съветници на „Възраждане“ в цялата страна

Националният съвет на Движение „ Да, България ” взе решение, с което разпореди на своите общински съветници да се разграничават от политическите начинания на съветниците на „ Възраждане ” в цялата страна. Това оповестиха от партията на формалната си страница във Facebook.

От „ Да, България “ прецизират, че решението им важи с особена мощ в интервала, в който се образуват болшинства и управление на общинските препоръки и когато се оформя новата общинска администрация. „ По този метод „ Да, България ” ясно декларира, че не поддържа легитимирането на „ Възраждане ” в локалната власт през присъединяване в управителни локални органи “, показват от партията, предава Българска телеграфна агенция.

 

Според него пътят към договарянията минава през това да се не помнят предизборните конфликти

 

В София с помощта на „ Възраждане “ не беше определен претендентът на " Продължаваме промяната-Демократична България " за ръководител на общинския съвет. Това написа водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов в формалната си страница във Facebook.

 

Благодарение на „ Възраждане “ ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да ръководят общинския съвет във Варна за първи път от 16 години, отбелязва още Костадинов.

След първото несполучливо гласоподаване на балотаж отидоха Борис Бонев от „ Спаси София “ и Диана Тонова от Българска социалистическа партия

„ Във Варна претендентът на „ Възраждане “ събра 20 гласа, против 10 за претендента на ПП-ДБ. При второто гласоподаване беше определена компромисна кандидатура и ПП-ДБ останаха без ръководител на съвета и във Варна “, показва той. 

ПП-ДБ станаха патерица на „ Възраждане “ във варненския общински съвет, тъй като оттук нататък нито едно решение на кмета не може да мине без гласовете на съветниците от „ Възраждане “, разяснява още Костадинов в поста си.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР