Националният съвет на Българския лекарски съюз (БЛС) е категорично против

...
Националният съвет на Българския лекарски съюз (БЛС) е категорично против
Коментари Харесай

Лекарският съюз побесня, не искат промени в рецептите

Националният съвет на Българския лекарски съюз (БЛС) е изрично срещу цялостното отпадане на хартиената рецепта, оповестиха от съсловната организация. Заложените промени в Наредбата за изискванията и реда за определяне и разпределяне на лекарствени артикули, оповестени за публично разискване, са недомислени, неаргументирани и ще доведат само до пораждане на в допълнение напрежение сред лекари и пациент.

Според БЛС препоръчаните промени нарушават правата на пациентите и затрудняват лекарите в осъществяването на служебните им отговорности.

Ако изцяло отпадне потреблението на хартиени предписания, доктор, който се намира отвън кабинета си, няма да може да предписва лекуване.

От БЛС показват още, че не е изяснено по какъв начин медиците от екипите на незабавната помощ ще изписват терапия на пациентите, както и назначение на терапия при осъществяване на домашни визити. Не е указано и изписването на терапия на непознатите жители, които са на отмора в България.

От лекарския съюз упорстват да продължи потреблението на хартиената рецепта редом с електронната.

Преди дни на интернет страницата на Министерството на здравеопазването беше оповестен план за нормативни промени, съгласно който хартиената рецепта би трябвало да отпадне от 1 май тази година. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР