Националният съвет на Българската социалистическа партия (БСП) излезе с позиция

...
Националният съвет на Българската социалистическа партия (БСП) излезе с позиция
Коментари Харесай

БСП: Изразяваме съпричастност към украинския и към руския народ

Националният съвет на Българската социалистическа партия (БСП) излезе с позиция по отношение на войната в Украйна и поругаване на паметника на Съветската войска , оповестиха от пресцентъра на партията. 

„ Днес се навършва една година от началото на най-кръвопролитния спор в Европа след края на Втората международна война. Войната в Украйна продължава с нестихваща активност, без да има забележима вероятност за нейния край “, се отбелязва в позицията на Българска социалистическа партия.

„ От първия ден Българска социалистическа партия отстоява поредно политика, учредена на правилата на поддръжка за дипломатически старания за реализиране на мир , за възпиране от даване на оръжия за воюващи страни, срещу налагане на стопански наказания, за старания за деескалация. Тази политика е израз и на историческата традиция, която утвърждава Българска социалистическа партия като партия на мира още от самото ѝ учредяване “, показват от партията.

В позицията Българска социалистическа партия показва поддръжка за поредните старания през миналата година на представителите на партията в законодателната и изпълнителната власт за отстояването на тези правила.

„ Днес още веднъж, както преди година, насочваме нашия апел за неотложно преустановяване на военните дейности. Десетки хиляди жертви от двете страни са голяма цена, която до през днешния ден не докара до смяна в съотношението на силите. В същото време бяха нанесени големи вреди на украинската инфраструктура, бяха наранени милиони човешки животи – вътрешно разселени и бежанци в цяла Европа. Изразяваме още веднъж нашата откровена човешка съпричастност към украинския и към съветския народ , които по собствен метод носят тежките последствия от войната “, означават от Българска социалистическа партия.

От Българска социалистическа партия осведомят още, че позицията е призната със 106 гласа „ за “, един „ срещу “ и без „ въздържали се “.

От партията възразяват против опитите модерни събития да се употребяват като мотив за инспектиране на историческата памет на народа ни. Според Българска социалистическа партия това се отнася както за Освобождението, върнало през 1878 година България на международната политическа карта, по този начин и за успеха над нацистка Германия, освободила човечеството от най-мракобесния режим в международната история.

„ Ето за какво показваме нашето отвращение от следващото поругаване на паметника на Съветската войска в София и изрично се противопоставяме против следващите опити да се пристъпи към  неговото разглобяване “, се споделя в позицията.

Вчера паметната плоча на паметника на Съветската войска беше счупена. На брифинг в централата на ГЕРБ през днешния ден водачът на партията Бойко Борисов уточни, че тази паметна плоча би трябвало да бъде отстранена. 

По мотив една година от началото на войната в Украйна с декларация излезе и обединението „ Продължаваме промяната - Демократична България “.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР