Националният превозвач на Сингапур Singapore Airlines купува 39 големи пътнически

...
Националният превозвач на Сингапур Singapore Airlines купува 39 големи пътнически
Коментари Харесай

Сингапур купува самолети Boeing за $14 милиарда

Националният транспортьор на Сингапур Singapore Airlines купува 39 огромни пътнически самолета Boeing за 13.8 милиарда $. Поръчката ще бъде финализирана по време на визитата на сингапурския министър председател Лий Хсиен Лонг във Вашингтон идната седмица, оповестява Reuters.

Авиокомпанията ще купи 20 огромни самолета Boeing 777-9 и 19 броя Boeing 787-10, като част от проектите за рационализация на флота си през идващото десетилетие. Предстои договорката да бъде финализирана и сложена в книгата за поръчки на Boeing на името на Singapore Airlines. Има прочут късмет някои от самолетите към този момент да са в развой на произвеждане.

Лий сподели пред CNBC, че се надява да бъде подписано съглашение с Boeing, с цел да купи повече самолети за самолетната компания по време на визитата му в Съединени американски щати от 22 до 26 октомври.

Повече детайлности за поръчката ще бъдат разкрити след церемонията по подписването във Вашингтон, съобщи представител на Singapore Airlines.

През февруари самолетната компания заяви, че е придобила и варианти за поръчка на още 6 самолета от всеки вид.

Singapore Airlines влагат в модерни, ефикасни от позиция на горивото въздухоплавателни средства, като в същото време подхващат стратегически обзор, целящ да понижи разноските в изискванията на възходяща конкуренция от страна на китайските и близкоизточните противници.

Поръчката на Boeing възлиза на 13.8 милиарда $ по списъчни цени, само че самолетните компании нормално получават отстъпки за поръчки за самолети. През февруари американската капиталова банка Jefferies оцени договорката на към 6.5 милиарда $, или към 1/10 от годишния размер на самолетния производител от Съединени американски щати.

Сингапурският транспортьор e първият клиент на модела 787-10, по-широка версия на известния Dreamliner, добавяйки 30 броя към 19-те, които към този момент поръча през февруари. Boeing приключи окончателното сглобяване на първия 787-10 за самолетната компания по-рано този месец и ще й го достави през първата половина на 2018 година

Сделката е обсъждана като сериозен удар за Airbus, който се бори против Boeing на пазара на огромни самолети. Европейската компания изостава в чистите си поръчки през първите 9 месеца от годината, като е получила 271, до момента в който американският й противник е отчел 498.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР