Националният превозвач на Шри Ланка, SriLankan Airlines, претърпя значителни загуби

...
Националният превозвач на Шри Ланка, SriLankan Airlines, претърпя значителни загуби
Коментари Харесай

Ловили го три дни: самолет се отклони от курса заради плъх на борда

Националният транспортьор на Шри Ланка, SriLankan Airlines, претърпя обилни загуби заради плъх, който влезе в самолета Airbus A330. Инцидентът е станал по време на полет от Лахор, Пакистан до Коломбо, пише SCMP.

Съобщава се, че откакто екипажът е забелязал гризача, пътническият аероплан е направил спешно кацане. Пътниците бяха евакуирани и самолетът беше изпратен за тридневна техническа инспекция, с цел да се подсигурява, че няма възможна щета на сериозни системи.

В последна сметка плъхът е открит мъртъв и не са открити обилни вреди на борда. Инцидентът обаче аргументи огромни закъснения на полетите на самолетната компания и спомагателни разноски за поддръжка на самолета.

Представители на самолетната компания показаха опасения, че новината може да отблъсне евентуалните вложители. Факт е, че държавната самолетна компания SriLankan Airlines е в тежко финансово положение. През миналата година компанията претърпя загуби от над 1,8 милиарда $.

Освен това, заради липса на валутни запаси, превозвачът не може да заплати наложителните поправки на моторите на три от своите самолети, тъй че те стоят бездействащи по летищата повече от година.

Правителството на Шри Ланка се опита да продаде нерентабилната самолетна компания за един $, само че нямаше искащи. Министърът на авиацията изрази опасения, че този случай може изцяло да съсипе капиталовата прелест на SriLankan Airlines.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР