Националният отбор по волейбол на България загуби с 1:3 (23,

...
Националният отбор по волейбол на България загуби с 1:3 (23,
Коментари Харесай

Волейболистите загубиха от Италия в приятелски мач

Националният тим по волейбол на България загуби с 1:3 (23, -21, -20, -24) от международния и европейски първенец Италия във втория си мач от приятелския интернационален шампионат DHL Test, който се игра в Кавалезе. Тимът на изигра добър мач и беше равносилен на съперника, само че отстъпи.

Като титуляри за България започнаха Георги Сеганов, Димитър Димитров, Денис Карягин, Николай Пенчев, Алекс Грозданов, Николай Колев и Симеон Добрев-либеро.

Първият гейм беше равносилен, а в края му българските волейболисти го завоюваха с положителни изяви в офанзива. Във втория и третия Италия натрупваше задатък от няколко точки и успяваше да го отбрани. В четвъртия националите имаха задатък от 5 точки, само че домакините съумяха да го заличат и стигнаха до триумфа.

Димитър Димитров беше най-резултатен с 21 точки, Николай Пенчев добави 8.

Националите останаха на второ място в шампионата с победа и загуба. В първия си мач те победиха с 3:1 Нидерландия. Турнирът е част от подготовката за Лигата на нациите, която стартира на 6 юни. Константинов даде отмора на Мартин Атанасов и Александър Николов, а капитанът няма да играе в Лигата на нациите, с цел да е изцяло подготвен за европейското състезание и през есента.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР