Националният отбор по волейбол на България за юноши под 18

...
Националният отбор по волейбол на България за юноши под 18
Коментари Харесай

Пламен Христов: Надявам се и на медал от Европейското

Националният тим по волейбол на България за юноши под 18 години се класира за Европейското състезание 2019 в Чехия и Словакия, откакто завоюва група Е, от европейските квалификации, мачовете от която се играха в София. В последния мач волейболистите ни надиграха Франция с 3:0 гейма и приключиха като отличник с три победи от три мача. Ето какво сподели треньорът на младите ни национали Пламен Христов след огромния триумф:

„ Започнах да работя с тези момчета на 15 декември. Смятам, че състезателите са чудесни. Много тежко влязохме в шампионата. Първите два мача против Холандия и Швеция не можахме да покажем целия ни капацитет. Но в последния мач против Франция играта ни се получи и показахме на какво сме способни. Много се веселя, че спечелихме квалификацията “.

„ Най-трудният миг в шампионата бяха нашите неточности, доста от тях непредизвикани. Но пък в този финален мач направихме минимум неточности. Имахме мощен сервис, който повлия за триумфа ни. Нашият сервис е един от най-трудните в Европа “.

„ Поздравявам всички момчета. Този тим няма водач. Още не се е основал, занапред ще се гради. Това обаче е доста прекрасен набор, селектиран е от доста време, тъй че момчетата от тук нататък имат единствено да надграждат “.

„ Досега съм задоволен от тези победи. Надявам се да отборът ни да продължи по същия метод и момчетата да се осъществят и на Европейското състезание, като вземат орден “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР