Националният отбор на Турция по баскетбол регистрира първата си победа

...
Националният отбор на Турция по баскетбол регистрира първата си победа
Коментари Харесай

Турция оцеля на магия преди мача с България

Националният тим на Турция по баскетбол записва първата си победа в група “А ” на ЕвроБаскет 2022. Тимът на Ергин Атаман съумя да се измъкне от захапката на Черна гора и да вземе триумфа с крайното 72:68 (14:18, 27:13, 12:20, 19:17) в зала “Тбилиси Арена ”. 

Така турците се озовават на втората позиция във краткотрайното класиране с актив от 1-0, до момента в който Черна гора е трета с 0-1. В събота от 17:15 часа турците се изправят против тима на България, до момента в който от 14:15 черногорците се изправят против Белгия. 

Отборът на Черна гора бе доста покрай това да сътвори сензация в днешния ден, откакто във финалните минути разполагаше с задатък от пет точки при 61:66. Турция обаче съумя да се завърне и да реализира поврат посредством точни стрелби на един от водачите си - Фуркан Коркмаз, който наниза пет следващи точки, с цел да изведе символичните домакини към успеха със 72:68. 

Шейн Ларкин приключи с 18 точки и 7 асистенции за Турция. Чеди Осман вкара още 15 точки, а Алперен Шенгюн наниза 12 точки. 

Боян Дублевич бе над всички за Черна гора с 18 точки и 6 битки, всичките през второто полувреме. Марко Симонович способства с 13 точки и 7 битки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР