Националният отбор на Словения зае седмото място на световното първенство

...
Националният отбор на Словения зае седмото място на световното първенство
Коментари Харесай

Словения пречупи Италия за седмото място на Световното

Националният тим на Словения зае седмото място на международното състезание по баскетбол в Япония, Индонезия и Филипините, което приключва в неделя.

В Манила словенците победиха Италия с 89:85 (15:18, 27:23, 28:19, 19:25) в разногласието за местата седмо и осмо.

До полувремето размяната във водачеството в резултата бе постоянно срещана, само че в третата четвърт балканският представител отвори преднина от 15 точки. Въпреки това Италия съумя да изравни при 76:76 и да поведе при 85:83 след панер на Джампаоло Ричи 1:04 минути преди края.

Заключителните 60 секунди на срещата обаче бяха за отбора на Словения. Първо Якоб Чебашек вкара тройка, с цел да върне преднината на отбора си, а по-късно Грегор Хорват съумя да изпроси фаул в офанзива на Симоне Фонтекио. 

Седем секунди преди края Италия имаше една последна опция да изравни, само че Марко Спису позволи неточност, която постави завършек на разногласието.

За спечелилите най-полезен бе Лука Дончич с 29 точки, 10 битки и 8 асистенции. Още 12 точки вкара Майк Тоби, а Зоран Драгич приключи с 10 точки. 

В отбора на Италия Спису се отличи с 22 точки, Фонтекио вкара 16, а Ахиле Полонара приключи с 13. Двубоят бе финален в кариерата на крилото Джиджи Датоме, който за 10 минути на паркета вкара една точка.

По-късно през днешния ден е мачът за петото място сред Литва и Латвия. В неделя предстоят дуелът за бронзовия орден сред Съединени американски щати и Канада, както и мачът за купата сред Сърбия и Германия. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР