Националният отбор на Сърбия по баскетбол се завърна на пътя

...
Националният отбор на Сърбия по баскетбол се завърна на пътя
Коментари Харесай

Йокич и Сърбия обърнаха Италия в зрелище в Хамбург

Националният тим на Сърбия по баскетбол се завърна на пътя на успехите в подготовката си за втория стадий на международните квалификации и началото на ЕвроБаскет 2022. Селекцията на Светислав Пешич надделя мъчно Италия с 90:86 (24:23, 20:30, 21:19, 25:14) на полуфиналите на другарски шампионат в Хамбург.

По този метод “плавите ” си осигуриха място на финала, където на следващия ден ще срещнат спечелилия от двойката Германия - Чехия. Италия пък ще срещне изгубилия от тази среща в спор за третото място на конкуренцията.

Сръбският отбор не влезе в мача по най-хубавия метод и още през първото полувреме позволи да изостане с двуцифрена разлика от своя противник, като Италия се изстреля напред с 11-точков задатък при 42:53. Разликата даже скочи до 15 точки към края на третата част, когато “скуадра адзура ” разполагаше с преднина от 55:70. 

Баскетболистите на Сърбия обаче демонстрираха темперамент и водени от своите водачи Никола Йокич, Василие Мицич и Никола Калинич освен съумяха да стопят изоставането си, само че и да извърнат нещата в свои ръце във финалните минути от постоянното време. Тройки на Йокич и Мицич разрешиха на “плавите ” да излязат напред при 84:82, а по-късно Никола Калинич също излезе на сцената с основно отиграване, като до края на мача сърбите задържаха нежната си преднина и победиха след 90:86.

Никола Йокич приключи с 18 точки, 10 битки и 5 асистенции за успеха на Сърбия, до момента в който Владимир Лучич, Василие Мицич и Никола Милутинов осъществиха по 15 точки всеки.

Симоне Фонтекио бе над всички за Италия с 25 точки. Николо Мели прибави 17 точки и 7 битки, Нико Мениън вкара 16, а Стефано Тонут завърши с 12 точки.

Снимка: Starsport
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР