Националният отбор на Мароко сътвори една от най-големите изненади в

...
Националният отбор на Мароко сътвори една от най-големите изненади в
Коментари Харесай

След 12 г. Африка отново има 1/4-финалист на световно първенство

Националният тим на Мароко сътвори една от най-големите изненади в историята на международните шампионати по футбол и сигурно най-голямата от началото на Мондиал `22 в Катар. Африканският тим, който преди този момент сензационно завоюва конкуренцията в група F в компанията на Хърватия и Белгия, отстрани на 1/8-финалите някогашния международен първенец Испания и за първи път в историята се класира в Топ 8 на най-значимия футболен конгрес.

Двубоят на ст. " Едюкейшън Сити " в Ал Райян приключи 0:0 както след постоянните 90 минути, по този начин и след двете продължения. Головата отпадналост на европейския кандидат за втора купа след 2010 година кулминира при осъществяването на дузпи след 120 минути - испанците не съумяха да осъществят нито един изстрел от 11 метра и в последна сметка отстъпиха с 0:3.

Пропуски от бялата точка поредно направиха Пабло Сарабия, уцелил дясната греда, и Карлос Солер и капитанът Серхио Бускетс, чиито шутове бяха отразени от мароканския вратар Ясин Буно. Същевременно испанският пазач Унай Симон съумя да хване единствено удара на третия реализатор Бадр Бенун, до момента в който Абделхамид Себири, Хаким Зиеш и Ашраф Хакими забиха по един гвоздей в ковчега на " ла хала роха ".

С този мач беше подравнен върхът за най-вече нулеви равенства на финалите на международно състезание - седем. Досега в шампионата без голове завършиха шест срещи от груповата фаза: Англия - Съединени американски щати, Мексико - Полша, Дания - Тунис, Мароко - Хърватия, Уругвай - Южна Корея и Хърватия - Белгия. В историята има още четири шампионата с толкоз доста ялови мачове: през 1982, 2006, 2010 и 2014 година

Мароко пък се трансформира в едвам четвъртия представител на Черния континент, който стига до 1/4-финал на мондиала. Преди северноафриканската нация това бяха реализирали Камерун (1990), Сенегал (2002) и Гана (2010). Никой тим от Африка не е продължавал по-напред на международното.

Следващият противник на мароканците в ще бъде избран в последния дуел от 1/8-финалите сред Португалия и Швейцария. Двата отбора излизат на ст. " Лусаил " в едноименния град от 21:00 ч. българско време.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР