Националният отбор на Германия се класира за полуфиналите на световното

...
Националният отбор на Германия се класира за полуфиналите на световното
Коментари Харесай

Германия оцеля срещу Латвия и стигна полуфиналите на световното

Националният тим на Германия се класира за полуфиналите на международното състезание по баскетбол за мъже във Филипините, Япония и Индонезия.

В третия четвъртфинален мач от програмата Бундестимът се наложи над дебютанта Латвия с 81:79 (13:16, 23:18, 26:25, 19:20) и за пръв път от шампионата през 2002 година доближи до финалната четворка.

Германците обаче можеше и да се разминат с класирането за идващия стадий, защото звездата на латвийците Давис Бертанс имаше отворен шут от тройката със сирената, само че шутът му от над осем метра се отби от кръга и не откри задачата.

В полуфиналите отборът на Германия, който е единственият непобеден досега с шест победи в шест мача, ще се изправи против олимпийския първенец Съединени американски щати.
 Сърбия е първият полуфиналист на Световното по баскетбол
Сърбия е първият полуфиналист на Световното по баскетбол

Западните ни съседи надиграха Литва

Двубоят в Манила стартира чудесно за Латвия. Балтийската страна започва срещата с преднина от 13:3 след няколко следващи тройки на Бертанс.

До края на първата четвърт обаче германците стопиха пасива си до три точки при 13:16, а във втората четвърт съумяха и да поведат след серия от 12:4.

На почивката играчите на старши треньора Горди Хърбърт водеха с 36:34, а в третата част двата отбора продължиха да разменят водачеството в резултата неведнъж.

Германия обаче влезе в последните 10 минути на дуела със серия от 8:0, с която поведе със 70:59. Това накара селекционера на Латвия Лука Банки да вземе таймаут, само че и след него разликата продължи да гравитира към двуцифреното измерение.

Три минути преди финалната сирена гардът на балтийската република Артурс Жагарс взе нещата в свои ръце и самичък конструира серия, с която разликата падна до единствено две точки 33 секунди преди края.

Плеймейкърът на германците Денис Шрьодер реши самичък да провежда и самичък да приключи ответната офанзива, само че пропусна при стрелбата си, което даде към 8 секунди на Латвия, с цел да овладее топката и да провежда офанзива. Тя попадна в ръцете на Бертанс, който реши да опитва отдалечен шут от тройката за успеха, само че той бе неакуратен.

Франц Вагнер бе най-резултатен за Германия с 16 точки. Андреас Обст добави още 13, а Мориц Вагнер приключи с 12 точки. В отбора на Латвия Артурс Жагарс бе над всички с 24 точки. Давис Бертанс прибави 20, а Роландс Шмитс остана с 14.

Въпреки загубата, Латвия не завършва присъединяване си на международното състезание. В четвъртък отборът ще срещне Италия в мач за систематизиране на местата от пето до осмо.

По-късно през днешния ден ще стане явен и последният полуфиналист на шампионата от мача сред Словения и Канада. Победителят от него ще играе на полуфиналите против Сърбия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР