Националният отбор на България за жени под 19 години завърши

...
Националният отбор на България за жени под 19 години завърши
Коментари Харесай

Националките U19 5-и на Балканиадата в Румъния

Националният тим на България за дами под 19 години приключи на пето място в крайното класиране на Балканиадата в Румъния. Воденият от Мила Кьосева отбор надигра Косово с 3:0 (25:17, 25:11, 25:19) в последния си мач от шампионата в Миовени.

Така волейболистките ни приключиха почтено, като завършиха присъединяване си с триумф. Двата тима се срещнаха за повторно в границите на два дни - в груповата фаза нашите девойки победиха противника със същия резултат. След това косоварките играха плейоф, в който надиграха Северна Македония, с цел да вземат участие в мача за пето място. В последна сметка те останаха на шеста позиция. Северна Македония приключи на седмото място. Младите " лъвици " преобладаваха през целия мач, като записаха триумфа за малко повече от час. Най-резултатна бе Александра Пейчева с 14 точки (1 ас), с 11 точки приключи Маргарита Узунова (1 ас). За противника Меги Бислими завърши с 8 точки.

По-късно са дуелите за медалите. На финала в разногласието за купата излизат Сърбия и Турция. Румъния и Гърция се срещат за бронза.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР