Националният отбор на България успя да достигне до равенство 1:1

...
Националният отбор на България успя да достигне до равенство 1:1
Коментари Харесай

Чудесен вратар осигури на България 1:1 срещу еврошампиона

Националният тим на България съумя да доближи до тъждество 1:1 като посетител против отбора на Италия, който изигра първия си мач след спечелването на европейското състезание това лято. Квалификацията за Мондиал 2022, която се игра във Флоренция, донесе на националите ни първа точка в посещение против този противник в формален мач въобще. Преди това отборът ни бе достигал до равенства 0:0 в контроли през 1969 и 1974 година

За триумфа на ст. " Артемио Франки " довечера съществена заслуга имаше вратарят на " Черно море " Георги Георгиев, който направи няколко значими спасявания. Те пристигнаха след гола на Федерико Киеза, при който Георгиев нямаше виновност. В 15-ата мин. нападателят на " Ювентус " проби и след двойно подаване с Чиро Имобиле вкара в мрежата с плътен шут по земя.

Последваха мощни минути за италианците и нови пропуски, най-много на Киеза. За да пристигна 39-ата мин., когато България изравни, малко нелогично на играта досега. Голяма роля при попадението изигра Кирил Десподов, който проби отляво и центрира към Атанас Илиев и новото попълнение на италианския втородивизионен " Асколи " направи 1:1.

След почивката българският тим опита да държи топката оптимално надалеч от вратата ни, като това значително се получи. В дребното разкрили се благоприятни условия пред домакините още веднъж си пролича, че вратарят Георгиев има превъзходен ден. В последните 15-ина минути пролича и умората при " адзурите ", които все пак съумяха да изравнят върха от 35 следващи мача без загуба, който бе подложен сред 2007 и 2009 година

Това бе едвам втора точка за България в група С, с което тимът остава на четвъртото, предпоследно място. В другия мач довечера Литва загуби с 1:4 като хазаин от Северна Ирландия. Италианците остават отпред в класирането, към този момент с 10 т., пред Швейцария (6) и Северна Ирландия (4). Отборът на Литва, който ще гостува в неделя в София, е финален без извоювана точка.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР