Националният отбор на България по волейбол за мъже до 20

...
Националният отбор на България по волейбол за мъже до 20
Коментари Харесай

Националите по волейбол до 20 години заминават за Европейското първенство

Националният тим на България по волейбол за мъже до 20 години приключи с триумф подготовката си за Европейското състезание в Италия.

Състезателите на Мартин Стоев надиграха Франция с 3:1 (25:22, 25:18, 18:25, 25:20) гейма във втората контрола сред двата отбора в Чивитанова. В другарските мачове присъединяване взе и Симеон Николов, който се причисли към отбора след престоя си в италианския Лубе.

Реализатор за успеха на България бе Александър Николов с 19 точки (1 ас, 4 блока). Владимир Гърков добави 12 точки за триумфа.

В първата среща сред двата отбора, България отстъпи на Франция с 1:3 (19:25, 25:15, 20:25, 23:25) гейма.

Днес младите „ лъвове “ пътуват за италианския град Васто, където на 17 септември започват борбите в група II на Евроволей. Съперници на нашите са още Чехия, Финландия, Белгия, Португалия и Гърция. В другата група I са домакините от Италия, Сърбия, Франция, Полша, Словакия и Словения.

Първите два не престават на полуфинали. Вторите два играят за 5-8 място. Последните два отпадат от по-нататъшна конкуренция.

„ Направихме две доста хубави контроли против класен противник. Разменихме си по една победа. Играха всички момчета. Симеон Николов се оправи добре и ще остане в състава за Европейското на мястото на Борислав Николов “, разяснява селекционерът Мартин Стоев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР