Националният отбор на България по волейбол разби Нидерландия с 3:0

...
Националният отбор на България по волейбол разби Нидерландия с 3:0
Коментари Харесай

Лъвовете разбиха Нидерландия

Националният тим на България по волейбол разруши Нидерландия с 3:0 гейма (23, 21, 28) в мач от IV кръг в група С на олимпийските квалификации в Сиан, Китай. Това е втори триумф за възпитаниците на Пламен Константинов, с който те резервират теоретични шансове за визи за Игрите в Париж. В класирането " лъвовете " са на петото място с по две победи и загуби, с които събраха 6 т. Води Полша с цялостен актив от 4-0 победи и 12 т., пред Аржентина (3-1, 8 т.), Белгия (2-2, 8 т.) и Канада (2-1, 6 т.). Според регламента билети за Игрите получават първите два отбора в класирането.
Двубоят против нидерландците стартира оспорвано, като противникът даже имаше преднина от 21:19 т., само че последва добра серия от 5:1 т. и българите стигнаха до поврат и до спечелването на гейма.
Ключова поредност от пет сполучливи разигравания разреши на момчетата на Гибона да пернат с 16:11 т. във втората част и те резервираха преимуществото си до края й.
Третия гейм беше най-драматичен, като " трикольорите " изоставаха с 20:23, а в следствие избавиха пет геймбола, с цел да побеждават. Погледите събра 16-годишният Симеон Николов, който избави един от геймболите на " лалетата " с бомбен сервис.
Капитанът Цветан Соколов беше най-резултатен с 13 т., а Мартин Атанасов се разписа с 12. Николай Колев добави 11, 6 от които от обсада, а с 10 способства Александър Николов. За нидерландците най-хубав беше капитанът Нимир Абдел-Азиз с 16 т.
" Лъвовете " играят с Канада на следващия ден от 5.00 часа, а до края имат още мачове с Белгия и новобранеца Мексико.
Заради двете победи в Китай националният ни тим означи сериозен напредък от осем места в ранглистата. Тимът ни към този момент е 22-ри със 152 точки. Води Полша с 418 т., пред Съединени американски щати - 380, Италия - 369, Бразилия - 327, Япония - 325 и др.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР