Националният отбор на България по баскетбол за мъже до 20

...
Националният отбор на България по баскетбол за мъже до 20
Коментари Харесай

България с категорична победа над Унгария на европейското по баскетбол за младежи до 20 години

Националният тим на България по баскетбол за мъже до 20 години победи Унгария сys 75:59 (22:17, 14:13, 22:7, 17:22) в първия си мач за систематизиране на местата от 9-о до 16-о на европейското състезание в дивизия " В " в Скопие.

По този метод селекцията на старши треньора Васил Христов ще играе за някое от местата сред 9-о и 12-о през уикенда.

Още от началните минути на срещата българският тим съумя да поведе, само че до края на първото полувреме Унгария поддържаше разликата минимална. На почивката българските баскетболисти водеха с 36:30, само че след нея преобладаваха изрично.

Третата част стартира със седем безответни точки за България, след което серията набъбна до 22:2, а резултатът стана 58:32.

В началото на последната четвърт Унгария съумя да редуцира част от пасива си и в един миг той падна до 10 точки при 63:53, само че изоставането на маджарите бе прекомерно съществено, с цел да се мисли за поврат.

За България най-полезен в дуела бе Христо Бачков с 15 точки и 8 битки, като той осъществя при седем от деветте си стрелби от игра. Георги Герганов добави 14 точки, а Константин Костадинов приключи с 12 точки. Кръстомир Михов пък приключи с 10 точки

В унгарския отбор се отличи Барна Тот с 16 точки, до момента в който Милан Ивкович вкара 13.

В събота България ще играе с спечелилия от двойката сред Латвия и Косово.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР