Националният отбор на България по баскетбол опита да се бори

...
Националният отбор на България по баскетбол опита да се бори
Коментари Харесай

Баскетболистите нямаха отговор срещу класата на световния шампион

Националният тим на България по баскетбол опита да се бори със международния първенец Испания, само че разликата в класите се оказа непреодолима. На старта на европейското състезание в Чехия, Грузия, Италия и Германия селекцията на Росен Барчовски отстъпи пред един от любимците за купата с 87:114 в зала " Тбилиси Арена ".

Мачът беше откриващ освен за битката в група А в грузинската столица, само че и изобщо за 41-вото издание на шампионата на Стария континент. За българския тим това беше и първи дуел на континенталния шампионат след 11-годишна пауза - за последно " трикольорите " участваха на Евробаскет `11 в Литва, където разделиха 13-16-о място в крайното класиране.

Днес против испанците Барчовски включи в стартовата петорка Дий Бост, Станимир Маринов, Иван Алипиев, Александър Везенков и Емил Стоилов. Срещу тях италианският треньор на " ла хала роха " Серджо Скариоло пусна звезден състав в лицето на Лоренцо Браун, Шаби Лопес-Аростеги, Хайме Фернандес, Хуанчо Ернангомес и Уили Ернангомес.

Въпреки някои моментни проблясъци - главно на водача Александър Везенков и влезлите като запаси Павлин Иванов и Чавдар Костов, нашите баскетболисти нямаха отговор против скоростната и вариативна игра в офанзива на противника. Често испанците бяха оставяни да стрелят изцяло непокрити от зоната за три точки и това докара до трицифрената им ефикасност.

От почналите мача за Испания единствено Лопес-Аростеги не реализира двуцифрен актив. Най-резултатен беше Браун със 17 т., Уили Ернангомес вкара 16, брат му Хуанчо Ернангомес добави 13, a Фернандес приключи с 12. Също по този начин от пейката се включиха Руди Фернандес с 14 т. и Хайме Прадия и Усман Гаруба с по 10.

Топреализатор в мача пък стана Везенков с 26 т., оформяйки " дабъл-дабъл " с 11 битки. Павлин Иванов с 16 т., Чавдар Костов с 13 и Емил Стоилов с 12 бяха идващите най-полезни играчи в отбора ни.

Следващият дуел на България е в събота (3 септември) от 17:15 ч. против Турция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР