Националният осигурителен институт удължи срока за подаване на декларации за

...
Националният осигурителен институт удължи срока за подаване на декларации за
Коментари Харесай

До 27 август българските пенсионери в Турция декларират, че са живи

Националният застрахователен институт удължи периода за подаване на заявления за живот от българските пенсионери в Турция до 27 август.

Въз основа на съглашението сред държавните управления на България и Турция за погашение на български пенсии в Турция сънародниците ни са задължени два пъти в годината да заявяват пред българските управляващи, че са живи.

През януари и юли получателите на такива пенсии би трябвало да се явяват персонално пред формален орган в Турция за легализация на декларацията за живот, след което оригиналът на документа се изпраща до Националния застрахователен институт (НОИ), дирекция " Европейски регламенти и интернационалните контракти " на адрес: 1303, София, бул. " Ал. Стамболийски " № 62-64.

Когато документът се отнася за първото полугодие, той би трябвало да е получен до 10 февруари.

Въпреки че срокът за подаване на декларациите за живот за второто полугодие на 2019 година беше до 10 август, той се удължава до 27 август.

В случай на прекъсване на пенсията изплащането се възобновява след, като в Национален осигурителен институт бъде получена съответно заверена декларация за живот. Официални органи за легализация на декларациите са посланиците и консулите на България в Турция, турският Институт за обществено обезпечаване или други длъжностни лица, избрани от турското вътрешно законодателство - община, кметство, регионална администрация, нотариус. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР