Националният осигурителен институт (НОИ) уведомява, че работодателите могат да ползват

...
Националният осигурителен институт (НОИ) уведомява, че работодателите могат да ползват
Коментари Харесай

НОИ с електронен достъп до данните за изплатените средства по 60 на 40

Националният застрахователен институт (НОИ) уведомява, че работодателите могат да употребяват електронна услуга, посредством която се дава информация за изплатените им обезщетения по реда на Постановление на Министерски съвет от 3 юли 2020 година за установяване на изискванията и реда за погашение на средства за опазване на заетостта на служащи и чиновници след изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година, и оповестената с решение на Министерския съвет изключителна епидемиологична конюнктура. Това оповестиха от пресцентъра на Национален осигурителен институт.

Това е така наречен мярка " 60/40 ".

Справката съдържа данни за служащите и чиновниците, на които са изплатени средства, за броя на работните дни и месеца, за който те са изплатени. Информация има още за размера на заплащанията за съответния месец и датата на всяко заплащане.

Електронната услуга е налична посредством интернет страницата на Национален осигурителен институт (www.nssi.bg), графа " Е-услуги ", " Справки ", надлежно в раздели:

" по Булстат и ИКО на Национален осигурителен институт " след въвеждане на ЕИК на осигурителя и Идентификационен код на осигурителя (ИКО), публикуван от Национален осигурителен институт, или " със документ " - за регистрирани консуматори с Квалифициран електронен автограф (КЕП), съдържащ ЕИК на осигурителя.

На същия адрес на интернет страницата е налична и електронната услуга, която дава информация за изплатените обезщетения по реда на настоящото преди този момент Постановление на Министерски съвет нр.55 от 30 март 2020 година, посредством което преди този момент се изплащаха обезщетения на работодателите за опазване на заетостта в изискванията на изключително състояние.

По реда на постановлението на Министерски съвет от 3 юли 2020 година към този момент са осъществени две заплащания от Национален осигурителен институт за общо 25 561 735 лева Компенсации са преведени на 655 осигурители за 25 116 служащи и чиновници.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР