Националният музей Васил Левски чества 80 години от своето основаване.

...
Националният музей Васил Левски чества 80 години от своето основаване.
Коментари Харесай

Музеят на Левски в родния му град чества 80 години

Националният музей " Васил Левски " празнува 80 години от своето учредяване. Годишнината ще бъде маркирана с прожекции на модерни документални филми за Апостола на българската независимост.

Карлово

Кинопрегледът беше открит с един от най-старите документални филми за Васил Левски. А за първи път ще бъде прожектиран и най-новия филм за Апостола, който излезе в навечерието на 180 годишнина от неговото рождение " Лъвский Европеец в Българско ".
Дора Чаушева - шеф на НМ " Васил Левски ": Този филм автентично ориентиран към младата аудитория, доста тъкмо и писмено пресъздава както живота за Васил Левски, по този начин и неговото писмено завещание, неговите хрумвания които звучат от прочита на най-автентичните документи които са излязли из под перото на Васил Левски.
През последните години музея се посещава от над 50 000 души годишно. Повече от половината от посетителите са деца и възпитаници

Дора Чаушева: Нашата съществена целева група са децата, които за първи път чуват името на Васил Левски, които за първи път виждат неговия облик и го отнасят трайно в по-следващите си години.
В рамките на два дни ще бъдат показани над 20 документални кино лентата за Апостола Васил Левски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР