Националният литературен музей организира панихида на гроба на Пейо К.

...
Националният литературен музей организира панихида на гроба на Пейо К.
Коментари Харесай

Отбелязваме 104 години от смъртта на Пейо Яворов

Националният книжовен музей провежда панихида на гроба на Пейо К. Яворов в Централен гробищен парк - София. Това оповестиха от пресцентъра на Литературния музей. Службата ще е на 29 октомври от 11.00 ч. Един от най-големите български поети на XX век умира на 29 октомври 1914 година

Погребан е в Централните софийски гробища до обичаната си Лора Каравелова. Гробът му се намира в непосредствена непосредственост, западно от гробищния храм "Успение Богородично ".

Благодарение на Инициативния комитет за възобновяване на гроба на Лора Каравелова и със взаимните старания на Националния книжовен музей, Столична община и Оперативна програма "Гробищни паркове ", изчезналият от дълги години надгробен кръст бе заимствуван по фотография и подложен на мястото му, напомнят от Музея. Пред паметта на Пейо Яворов ще се поклонят представители на Националния книжовен музей, Столична община, Община Чирпан, къща музей "Пейо Яворов " - Чирпан, представители на Съюза на българските писатели и на Сдружение на български писатели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР