Националният координационен орган /НКО/ за преброяването на турския народ в

...
Националният координационен орган /НКО/ за преброяването на турския народ в
Коментари Харесай

Турците в РС Македония не признават резултатите от преброяването

Националният координационен орган /НКО/ за преброяването на турския народ в Република Северна Македония не признава и не приема оповестените бройки и проценти за турците в преброяването и ги дефинира като нереални, оповестява телевизия Телма.

От НКО споделят, че по време на процеса неведнъж са изразявали недоволството си по отношение на методологията, минусите при преброяването, незадоволителния брой турци преброители и инструктори, спиране и нефункциониране от дни на приложението за броене в страната и в чужбина, проблемите с превода и минусите на софтуера, незадоволителната осведоменост на популацията за преброяването, натиска и операциите на терена и обстоятелството, че доста жители не са преброени.

ОТ НКО споделят още, че са уведомили за това всички способени институции, само че настояванията им са били подценени и пренебрегнати. Оттам считат, че правата на турския народ, който е един от държавотворните нации в Република Северна Македония и е пълноправен с другите, са накърнени.

НКО е формиран от всички турски неправителствени организации в Република Северна Македония, политически субекти на турската общественост, изтъкнати турски интелектуалци и авторитетни персони от турската общественост в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР