Националният институт по метеорология и хидрология от два месеца води

...
Националният институт по метеорология и хидрология от два месеца води
Коментари Харесай

НИМХ излиза на митинг, заплашва да спре работа

Националният институт по метеорология и хидрология от два месеца води така наречен "тих митинг ", който обаче не е довел до мечтаните резултати.

"Липсва решение на казуса. Вместо това, бяха подхванати опити за операции и дискредитиране. Времето ни изтича! Затова, на 21.06.2018 година от 9.00 ч. до 10.30 ч. пред централната постройка на Българска академия на науките, ние, работещите в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) организираме сигнален митинг - протест ", оповестиха от института.

Митингът е против "целенасочения опит на управителните органи на Българска академия на науките да унищожават активността на Национален институт по метеорология и хидрология като Национална хидрометеорологична работа на Р. България, като ни оставят без нужните минимални средства за осъществяване на отговорностите ни.

От Национален институт по метеорология и хидрология имат две претенции:

1. Зам.-председателят на Българска академия на науките чл.-кор. Константин Хаджииванов да поеме отговорността за резултатите от създадените и наложени от него критерии за систематизиране на бюджетната дотация на Българска академия на науките за 2018 година и да се отдръпна от управлението на БАН;

2. Ръководните органи на Българска академия на науките да поемат отговорността за решенията си за разпределянето на предоставените на Българска академия на науките от Държавата средства за 2018 година В период до 02.07.2018 година да дават на Национален институт по метеорология и хидрология недостигащите 1 145 000 лева за обезпечаване на активността му като Национална хидрометеорологична работа на Р. България през 2018 година от наличните средства в партида „ Развитие “ на Българска академия на науките.

Институтът се обръща и с молба към Народното събрание на Р. България незабавно да направи нужните промени в Закона на Българска академия на науките, с цел да е невероятно в бъдеще средствата от Държавния бюджет предопределени за Национален институт по метеорология и хидрология да се преразпределят от управителни органи на Българска академия на науките.

"Не желаем повече да бъдем употребявани като „ рекетьор “ против българското държавно управление ", декларират от института и предизвестяват, че в случай че до 09.07.2018 година не бъдат изпълнени настояванията им, Национален институт по метеорология и хидрология ще прекрати осъществяването на националните си и интернационалните отговорности.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР