Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес
Коментари Харесай

Обявиха жълт код за силен вятър в 13 области за утре

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за през днешния ден предизвестие от първа степен - жълт код, за мощен вятър със скорост от 14-19 метра в секунда в 10 области, в западната половина от страната. Това се оповестява в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

За на следващия ден, 27 януари, от Национален институт по метеорология и хидрология афишират предизвестие от първа степен - жълт код, за мощен северозападен вятър със междинна скорост от 14-19 метра в секунда, тук-там и с пориви до 21-24 метра в секунда, в 13 области от страната.  

От Национален институт по метеорология и хидрология осведомят и за седмичната прогноза за времето в България - от 27 януари до 1 февруари, направена от дежурния синоптик Марияна Попова от отдела " Прогнози на времето ".



В събота, 27 януари, времето ще се задържи много прохладно, с сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, постоянно забележителна. Валежи от дъжд и сняг ще има на повече места в Северна и Източна България. По проходите в Стара планина ще вали сняг и ще има условия за виелици. 

В неделя, 28 януари, вятърът ще отслабне, само че в Източна България ще се задържи сдържан, от север-северозапад. 

В понеделник, 29 януари, в западната половина от страната вятърът ще е от изток-североизток и ще е слаб, в източната - към момента ще е сдържан, от североизток. Вероятността за превалявания понижава - единствено на изолирани места, основно през първия ден и в планините, ще превали сняг. 

Във вторник, 30 януари, и в сряда, 31 януари, вятърът още веднъж ще е северозападен, най-вече слаб. Облачността ще е раздрана, в доста региони до слънчево време, само че заран на обособени места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност. Ще стартира стопляне, по-чувствително ще е в сряда. 

На 1 февруари, четвъртък, северозападният вятър още веднъж ще се усили. От запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е дребна.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР