Националният фронт за спасение на България (НФСБ) внесе законопроект със

...
Националният фронт за спасение на България (НФСБ) внесе законопроект със
Коментари Харесай

Какво предлага НФСБ за спасяване на туризма

Националният фронт за избавление на България (НФСБ) внесе законопроект със свои ограничения за избавяне на туризма, утвърдени от Коалиционния съвет на 28 април, оповестиха от пресцентъра на партията.

Ето какви ограничения оферират те:
Талони (ваучери) в размер на 210 лева за 7-дневна отмора за всички обществено обезпечени служащи и чиновници като директна мярка за подкрепяне на вътрешния туризъм. Ваучерите ще важат и за 2021 година По 100 лева за всеки възпитаник за зелени учебни заведения, културни и спортни мероприятия.Плажни такъми по цени, понижени най-малко с 50 % или безвъзмездни против понижаване на концесионната такса от 50 до 100 %.Възможност за понижаване или анулация на туристическия налог от Общинските препоръки на курортните общини след анулация на изключителното състояние.Предимство за безплатна финансова помощ от 3 до 10 хиляди лева и друго безплатно финансиране за хотелиери, ресторантьори, туроператори и туристически сътрудници.Удължаване периода за довеждане докрай на строителството по националните курорти за подготовка на туристическия сезон.Удължаване периода за възобновяване на заплащания или прилагане на туристически услуги от туроператорските компании до една година като антикризисна мярка за избавяне на сектора.
Законопроектът е импортиран в деловодството на Народното събрание и следва да бъде гледан през днешния ден от правната комисия, а на следващия ден – в зала.

„ Считаме, че българският туризъм би трябвало да бъде избавен от българската страна и българските жители “, добавя водачът на НФСБ Валери Симеонов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР