Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) подготвя пускането на приложение, през което

...
Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) подготвя пускането на приложение, през което
Коментари Харесай

НЗОК пуска приложение за ползваната медицинска помощ

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) приготвя стартирането на приложение, през което всеки да може да ревизира каква здравна помощ е получил и какви медикаменти са му изписани. Това заяви в четвъртък шефът на касата проф. Петко Салчев.

" Това, което предвиждаме в най-скоро време, в рамките до два месеца, всеки пациент да има право да получава на телефона си посредством приложение информация за здравното си досие и да изпраща противоположна връзка “, изясни той.

НЗОК към този момент веднъж направи опит да обезпечи достъп на пациентите до информация за употребената здравна помощ, само че несполучливо.

През ноември 2019 година НЗОК абонамент за информация за употребена здравна помощ, само че след малко битие след тъжби, че входът с ЕГН може да докара до нерегламентиран достъп на непознати лица до сензитивна здравна информация.

По-лесният достъп до пациентското досие и опцията за инспекция на употребените медицински услуги се чака да подобрят контрола над изразходването на обществения запас и да ангажират пациентите с него.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР