Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) , отделни лекари и сестри, както

...
Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) , отделни лекари и сестри, както
Коментари Харесай

НЗОК, лекари и сестри са против предложените от Кацаров занижени медицински стандарти

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), обособени лекари и сестри, както и техни професионални организации се афишират изрично срещу препоръчаните от служебния здравен министър Стойчо Кацаров занижени стандарти за броя на медицинския личен състав в лечебните заведения. Според здравния фонд и медицинските експерти качеството на здравните услуги ще пострада от тези ремонти и това крие риск за пациентите и бюджета на НЗОК, която ще е длъжна да финансира още повече лечебни заведения, предлагащи подозрително качество.

Както Mediapool писа, противоречивите ремонти бяха едно от първите оферти на служебния здравен министър при започване на юни (). Те бяха стимулирани като облекчение за лечебните заведения, които не покриват сегашните стандарти. Кацаров води дългогодишна борба против медицинските стандарти в съда с ръководения от него Център за отбрана правата в опазването на здравето, защото ги счита за ненужна държавна регулация. Според Кацаров и при занижени условия за броя личен състав и броя лекари със компетентност в клиниките и отделенията, лечебните заведения отново ще поддържат качествени услуги.

Срещу прокарваната от него политика обаче има съществени възражения, изключително от страна на НЗОК, излиза наяве от постъпилите мнения в хода на публичното разискване на измененията.

НЗОК: Риск за качеството, пациентите и бюджета

" Предложението за отпадане на количествените условия към броя на личния състав, работещ по обособени медицински специалности/дейности в лечебните заведения за болнична помощ, открит според от равнищата на подготвеност, крие съществени опасности за компрометиране на качеството, навременността, сигурността и сигурността на диагностично - лечебния развой ", се споделя в мнението на НЗОК, което обаче не е зачетено от Министерство на здравеопазването. Здравното ведомство е отхвърлило и всички останали постъпили рецензии и оферти от експерти, настоявайки твърдо измененията да бъдат прокарани тъкмо в този тип, макар рисковете, които крият. Предстои те да бъдат обнародвани в държавен вестник.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР