Националната руска валута, която трябва да се използва от всички

...
Националната руска валута, която трябва да се използва от всички
Коментари Харесай

Голям руски магазин започна да приема биткойни вместо рубли за всички стоки

Националната съветска валута, която би трябвало да се употребява от всички поданици на РФ е рублата, само че в този момент всички руснаци получиха опция да употребяват биткойни за закупуване на най-различни артикули – от смарт телефони до безжични колонки.

Това е гигантският интернет магазин “Охо!”, който от 20 декември 2017 година стартира да приема възнаграждение на всевъзможни артикули с криптовалутите BTC, ETH и USDT.



Сега всички поданици на Русия, в градовете на които има магазин от веригата “Охо!”, могат да заплащат безусловно всички артикули с криптовалута. Според съветските закони, продажбата на каквито и да е артикули с нещо друго, с изключение на с рубли, е неразрешено. Но онлайн магазинът по остроумен метод се оправи с това ограничаване.

Идеята е следната: когато някой закупува стока с криптовалута, той на процедура трансферира цифровите пари на друго физическо лице, за което получава виртуален документ, с който може да получи всичко, каквото предлага магазинът. Това деяние е безусловно законно, тъй като това към този момент не е закупуване на стока в магазина, а нейното гратис приемане във тип на подарък.



В съветските уеб сайтове се появиха предизвестия, че да се купува електроника по този метод е рисковано. Криптовалутата не се следи и контролира и в случай че закупеното по този метод устройство се повреди, купувачът може да остане и без него.

Но се чака образецът на един от най-големите съветски онлайн магазини да бъде последван и от още доста други. Схемата на продажбите е изцяло законна, а за продадените артикули не се заплащат налози, тъй като в съветското законодателство към този момент понятието “криптовалута” към този момент не е изключително застъпено.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР