Националната педиатрична болница трябва да бъда изградена до две години

...
Националната педиатрична болница трябва да бъда изградена до две години
Коментари Харесай

Новина за детската болница. Кога ще е готова?


Националната педиатрична болница би трябвало да бъда построена до две години и половина. Това съобщи служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев в ефира на БТВ.

Служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков разписа заповедта за одобряване на подробния организационен проект за бъдещата детска болница преди дни. Теренът за детската болница е най-подходящ, тъй като е в относително екологичен район на София, разполага с 12 декара натурален парк, сподели Меджидиев. Комуникативно и добре ситуирана, обособен излаз и вход за коли за спешна помощ, обособен вход за пациенти. Теренът разрешава създаване на хотел и рехабилитационен център, като има и минерален извор. Има безусловно всички критерии, които основават изискванията за една съвременна детска болница, изясни министърът.
-->
Болницата е обект от национално значение с предпочитано финансиране, съобщи Меджидиев и уточни, че е подписан договор с Европейската капиталова банка, която ще подкрепи безплатно страната ни с правенето на разбора на педиатричните грижи. Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ стартира инспекция по случая с умрялата в Русе родилка, напомни Меджидиев. Родилката е починала в Акушеро-гинекологичния комплекс към Университетската болница " Канев " в Русе. Бебето е родено посредством секцио на 23 май тази година. На идващия ден майката е умряла.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg