Националната организация за обществено здраве в Гърция съобщава за драстично

...
Националната организация за обществено здраве в Гърция съобщава за драстично
Коментари Харесай

Драстично се влоши COVID-обстановката в Гърция

Националната организация за публично здраве в Гърция оповестява за фрапантно утежняване на ситуацията с ковид в страната. Новите инфекции не демонстрират признаци на намаляване, като през вчерашния ден доближиха 359 новозаразени, съобщи БНР.

Висока е интензивността на заразяване в област Атика, където живеят съвсем 4 милиона гърци. Все повече епидемолози се сплотяват в мнението, че освен в Атина, само че в цялата област Атика има възможност да се разгласи цялостна карантина най-малко за две седмици. В този регион до края на месеца са въведени допустимо най-строги санитарни ограничения, като маските са наложителни и на открито тук-там, където се събират хора, като паркове и спирки на превоза.

Въпреки всички гаранции до момента, че държавното управление няма да разгласи цялостна карантина, а единствено строги ограничения, представителят на кабинета Стелиос Пецас съобщи през днешния ден пред телевизия " Скай ", че в област Атика обстановката е сериозна и е допустимо да се вземат още по-строги ограничения. Гръцките медии разясняват, че държавното управление не би рискувало да вземе политическо решение за цялостна карантина в Атика и да блокира достъпа до гръцката столица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР