Националната мрежа на децата връчи на сертификат Компания – приятел

...
Националната мрежа на децата връчи на сертификат Компания – приятел
Коментари Харесай

А1 получи сертификат „Компания – приятел на детето“

Националната мрежа на децата връчи на документ „ Компания – другар на детето “ по време на 11-тата подред гала, която се организира на 31 май 2021 година A1 е една от първите компании у нас, които получават това звание още със старта на самодейността, проведена от. Отличието се връчва за дългогодишните систематични и целенасочени старания на А1 в поддръжка на децата и техните родители.

В своя отчет, основан на подробния одит на активността, метода на работа, изискванията за работа на те и на А1, Националната мрежа на децата откри, че в компанията са в деяние добре структурирани и одобрени политики и процедури, които ясно зачитат правата на децата. Телекомът влага и употребява положителни практики както във връзка с чиновниците и техните деца, по този начин и от позиция на самодейностите и стратегиите, ориентирани към идеите на децата в потребност в България. Дългогодишното партньорство на А1 с и отдадеността на компанията към и спокойното детство са образец по какъв начин бизнесът и гражданските организации биха могли да си сътрудничат и работят в поддръжка на децата в България.

„ Изключително се веселя, че А1 са една от първите телекомуникационни и софтуерни компании, които уверено се включиха в процеса на узаконяване и са първите носители на документ „ Компания – другар на детето “. А1 постоянно са се отличавали с ясна и целенасочена корпоративна отговорност към децата. Компанията интензивно и поредно работи в областта на дарителството и локалното развиване. Подкрепата на А1 за приемните родители и развъждането на изоставените деца на България е с над 10-годишни обичаи, “ съобщи Георги Богданов, изпълнителен шеф, Национална мрежа за децата.

„ Фактът, че напъните ни в поддръжка на спокойното детство не остават незабелязани от обществото в България, е мотив за задоволство и горделивост. За мен и сътрудниците ми в А1 документът „ Компания – другар на детето “ е доста скъп знак, че сме на прав път. Той е самопризнание за приноса ни освен като компания, само че и за всеки един от нашите чиновници, които се включват в многочислените начинания в поддръжка на идеята на децата. Приемаме документа освен като отличие за постигнатото, само че и като спомагателна мотивация да продължаваме да се грижим за децата – както като предоставяме отлични условия за работа на родителите в компанията, по този начин и като оказваме помощ на фамилии в риск. Вярвам, че обществената отговорност на фирмите е значима част от тяхната еднаквост и имаме упоритостта да продължим да развиваме политиките си в тази посока, “ разяснява Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки “ в А1 България.



Част от политиките на А1 в поддръжка на детството са ориентирани към грижата за децата на чиновници. За тях се провеждат специфични събития, измежду които занимания по ползи, ден на специалностите и други. Компанията обезпечава спомагателни придобивки, свързани с развъждане на деца, измежду които: обезпечаване на членове на фамилиите на преференциални цени, подарък за всяко новородено дете; детска градина за децата на работещите в София и преференциални условия за детски заведения в София и страната.

За своите чиновници А1 дава опция за гъвкаво работно време, по-кратък работен ден в петък и опция за работа от вкъщи и прилагане на отпуск по време на ваканциите на учениците. Компанията провежда фамилни спортни събития, туристически преходи и други начинания за фамилиите. С изключение на пандемичната 2020 година, А1 годишно провежда визити на деца на чиновници в офиса, с цел да се срещнат с работата на своите родители и на компанията.

А1 работи от години с Националната асоциация за приемна грижа в поддръжка на приемната грижа в страната. През 2019 година стартира и “, която оказва помощ на фамилии в уязвимо икономическо състояние, като им дава прочувствена поддръжка, препоръки за грижа за децата, както и средства за закупуване на най-важните неща за децата и фамилията. Само през 2020 година 375 деца получиха финансова и прочувствена поддръжка по програмата „ Родители+ “.

Дигитализацията е един от основните цели на А1 и тя е част и от обществената отговорност на компанията, образец за което е планът. Неговата цел е деца в учебна възраст да се научат да работят с интернет и новите технологии. От старта на самодейността през 2014 година общо над 10 хиляди деца са минали през образование в цифрова просветеност, като единствено през 2020 година А1 образова повече от 1000 по време на Софийския фестивал на науката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР