Националната коледна елха пред Белия дом падна във вторник следобед

...
Националната коледна елха пред Белия дом падна във вторник следобед
Коментари Харесай

Коледната елха пред Белия дом рухна

Националната коледна елха пред Белия дом падна във вторник следобяд поради разразилите се мощните зимни ветрове, съобщи Асошиейтед прес. 

Дървото - 12-метров норвежки смърч от националната гора Мононгахела в Западна Вирджиния, беше сложено наскоро в Елипсата на Белия дом, известна като Президентския парк.

Според Службата на националните паркове елхата е паднала към 13 часа във вторник на фона на мощни пориви напразно, достигнали до 74 км/ч на близкото национално летище " Рейгън ".

От ведомството показаха в имейл, че след замяна на разкъсан кабел, коледната елха е била изправена още веднъж към 18 часа в границите на същия ден.

Запалването на светлините на коледното дърво е годишна празнична традиция на Белия дом с назад преброяване и музикални осъществявания. Тазгодишната елха е нова и заменя по-старо дърво, което съгласно Службата на националните паркове е развило гъбично заболяване и игличките му са покафенели и са опадали.

По проект светлините на коледната елха би трябвало да бъдат запалени в четвъртък. От Белия дом не оповестяват дали случаят от вторник ще забави обичайното им запалване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР