Националната изложба на цветя Флора Бургас“ ще очаква своите първи

...
Националната изложба на цветя Флора Бургас“ ще очаква своите първи
Коментари Харесай

Цветното изложение „Флора Бургас 2021“ ви очаква от 8 до 16 май

Националната галерия на цветя „ Флора Бургас “ ще чака своите първи гости и клиенти в събота, 8 май. Тя ще продължи до 16 май. В зелените площи край експоцентър „ Флора “ в Морската градина ще откриете продукцията на компании и производители, предлагащи цветя, посадъчен материал, градинска техника и инвентар, паркова мебел, градинска керамика, мед и пчелни артикули.

Сред забавните акценти в новото издание са туберозата – цветето, чийто мирис се употребява като главен детайл на редица от най-хубавите парфюми в света, както и български производители на британските рози на David Austin. Както всяка година, очаквайте атрактивни едроразмерни външни цветни съоръжения, многообразие от кактуси, красиви и ароматни сезонни цветя, луковици, а също по този начин потребни за всеки градинар принадлежности, техника и поливни системи.

От съображения за здравна сигурност, тази година ревюто ще се организира напълно навън. В зелените пространства ще бъдат аранжирани цветни кътчета, идеални за фоторамка на вашите усмихнати фотоси.

Специална част от " Флора Бургас 2021 “ ще бъде изложбата на картини " Пролетни цветя ". Неин уредник е Дружеството за анималисти, флористи и научни илюстратори ДАФНИ и медийната платформа за цветя, градини и паркове " ЦВЕТЕН ЛАБИРИНТ ".

Интересeн факт, обвързван с ревюто тази година, е, че студенти от НХА работиха върху концепцията за рекламната визия на „ Флора Бургас “. Творческото предизвикателство одобриха съвсем тридесет млади създатели. Творбите им, с изключение на красиви и изобретателни, носят ентусиазъм и един нов, съвременен прочит на тематиката за Националната галерия на цветя.

Проф. доктор Николай Младенов - катедра „ Плакат и образна връзка “, доцент Димо Колибаров - Директор ФИЛИАЛ БУРГАС НА НХА, и представители на Община Бургас отличиха плановете на Теа Антонова, Габриел Петров, Габриела Терзиева и Мина Дичева, чиято вдъхновяваща визия бургазлии ще могат да видят в някои от летните рекламни материали на Община Бургас. Предложението за афиш на Теа Антонова бе определено за матрица на рекламните материали за „ Флора Бургас 2021 “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР